sklantzithres 2

ΣΠΙΘΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΤΙ: Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ PRINGLES

Posted by PROTEUS στο Ιουλίου 7, 2013


Για να κατανοήσουμε τη φύση των Pringles και άλλες μάρκες που στοιβάζονται, ξεχάστε την έννοια ότι προέρχονται από πραγματικές πατάτες. Με κανένα αναγνωρίσιμο τρόπο…
 Η Εταιρεία Pringles (σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους φόρους που επιβάλλονται κατά των «τροφίμων πολυτελείας», όπως τα τσίπς στο Ηνωμένο Βασίλειο), υποστηρίζουν ότι η περιεκτικότητα της πατάτας στά τσίπς τους είναι τόσο χαμηλή ώστε να μην είναι τεχνικά άρτια πατατάκια.
Οπότε, αν δεν αποτελούνται από πατάτες, τι ακριβώς είναι;
Ο Δρ Mercola μας εξηγεί:

Η διαδικασία αρχίζει με ένα πολτό από ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα.
Αυτή η ζυμένια ουσία στη συνέχεια ξεδιπλώνεται σε ένα πολύ ψιλό φύλλο που κόβεται σε τσιπς από μια μηχανή.
Τα τσίπς προχωρούν σε ένα ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστούν σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζουν το ενα με το άλλο.
Τα καλούπια κινούνται μέσα σε βραστό λάδι … Στη συνέχεια, ψεκάζονται με γεύσεις σκόνης, και επιτέλους, γυρίζουν σε ένα πιο αργό κινούμενο ιμάντα μεταφοράς κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να συσσωρευτούν.
Από κει και πέρα, βρίσκονται μέσα στα κουτιά … και κατευθύνονται προς τα αθώα στόματα των καταναλωτών.
«Υποψιάζομαι ότι σχεδόν ο καθένας που διαβάζει όλα αυτά, πιθανόν να απολαμβάνει τη γεύση απο πατατάκια. Ωστόσο, είναι σαφώς ένα από τα πιο τοξικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε.
Τα πατατάκια είναι Φορτωμένα με καρκινογόνες χημικές ουσίες.
Ένα από τα πιο επικίνδυνα συστατικά στα πατατάκια δεν προστίθεται σκοπίμως, αλλά μάλλον είναι ένα υποπροϊόν επεξεργασίας.
Η ακρυλαμίδη, μια καρκινογόνος και ενδεχομένως νευροτοξική χημική ουσία,δημιουργείται όταν μαγειρεύονται τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα στις υψηλές θερμοκρασίες, είτε τηγανητά η ψητά .
Μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες περιλαμβάνουν τα πατατάκια και τις τηγανητές πατάτες, αλλά πολλά τρόφιμα που μαγειρεύονται ή που υποβάλλονται σε επεξεργασία σε θερμοκρασίες επάνω από 100°C περιέχουν την ακρυλαμίδη.
Κατά γενικό κανόνα, η χημική ουσία σχηματίζεται όταν το τρόφιμο θερμαίνεται αρκετά για να παράγει μια αρκετά ξηρή και καφέ / κίτρινη επιφάνεια. Ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί σε:
Πατάτες: τσιπς, τηγανητές πατάτες και άλλα ψητά ή τηγανητά τρόφιμα πατάτας
Σιτηρά: ψωμί κρούστα, τοστ, τραγανό ψωμί, ψημένα δημητριακά πρωινού και διάφορα επεξεργασμένα σνακ

Καφές; Καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ και αλεσμένος καφέ σε σκόνη. Παραδόξως, τα υποκατάστατα του καφέ με βάση το κιχώριο στην πραγματικότητα περιέχουν 2-3 φορές περισσότερο ακρυλαμίδιο από τον πραγματικό καφέ.
atheatignosi
http://www.katohika.gr/2013/07/karkinos-se-kouti-pos-ginontai-ta-patatakia-pringles.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/07/the-shocking-true-story-of-how-pringles-are-made.aspx

ΠΟΙΟΣ τρώει αυτό το all-time αγαπημένο «Cancer-in-a-Can» Snack;
Με Δρ Mercola
Για να κατανοήσουμε τη φύση των Pringles και άλλα στοιβάζονται μάρκες, ξεχάστε την έννοια ότι προέρχονται από πραγματικές πατάτες σε οποιοδήποτε αναγνωρίσιμο τρόπο.
Η Εταιρεία Pringles (σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους φόρους που επιβάλλονται κατά των «τρόφιμα πολυτελείας», όπως μάρκες στο Ηνωμένο Βασίλειο), ακόμη μια φορά υποστήριξε ότι η περιεκτικότητα της πατάτας chips τους ήταν τόσο χαμηλή ώστε να μην είναι τεχνικά άρτια πατατάκια.
Έτσι, αν δεν είστε από πατάτες, ποια είναι αυτά ακριβώς;
Η διαδικασία αρχίζει με ένα πολτό από το ρύζι, το σιτάρι, το καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα.
Αυτή η ζύμη-όπως ουσία συνέχεια ξεδιπλώσει σε ένα ultra-thin φύλλο κόβεται σε τσιπ cookies από μια μηχανή.
Σύμφωνα με το io9 :
«Οι μάρκες προχωρήσουμε σε ένα ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστεί σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζει σε ένα άλλο.
Τα καλούπια κινούνται μέσω βραστό λάδι … Στη συνέχεια, από όπου και αν καεί ξηρά, ψεκάζονται με σκόνη γεύσεις, και επιτέλους, γυρνάει σε ένα πιο αργό κινούμενο ιμάντα μεταφοράς κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να τακτοποιήσουν.
Από κει και πέρα, είναι μέσα στα κουτιά … και off προς τα αθώα στόματα των καταναλωτών. «
Υποψιάζομαι ότι σχεδόν ο καθένας ανάγνωση αυτού πιθανόν απολαμβάνει τη γεύση πατατάκια. Ωστόσο, είναι σαφώς ένα από τα πιο τοξικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορείτε να φάτε-αν έχουν γίνει από την πραγματική ροκανίδια πατάτας ή όχι.
Τα πατατάκια Φορτωμένο με καρκινογόνος χημική ουσία
Ένα από τα πιο επικίνδυνα συστατικά σε πατατάκια δεν προστίθεται σκοπίμως, αλλά μάλλον είναι ένα υποπροϊόν της επεξεργασίας.
Το ακρυλαμίδιο, ένα καρκινογόνο και τα δυνητικά νευροτοξικά χημικά, δημιουργείται όταν τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, είτε ψητά, τηγανητά, ψητά ή ψημένα. Μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες περιλαμβάνουν πατατάκια και τηγανητές πατάτες, αλλά και πολλά φαγητά ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε θερμοκρασίες άνω των 212 ° F (100 ° C) μπορεί να περιέχουν ακρυλαμίδιο. Κατά γενικό κανόνα, η χημική ουσία σχηματίζεται όταν τρόφιμο θερμαίνεται αρκετά για να παράγει μια αρκετά ξηρό και καφέ / κίτρινο επιφάνεια. Ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί σε:
Πατάτες: τσιπς, τηγανητές πατάτες και άλλα ψητά ή τηγανητά τρόφιμα πατάτας

Σιτηρά: ψωμί κρούστα, τοστ, τραγανό ψωμί, ψημένα δημητριακά πρωινού και διάφορα επεξεργασμένα σνακ
Καφές? Καβουρδισμένων κόκκων καφέ και αλεσμένος καφέ σε σκόνη. Παραδόξως, υποκατάστατα του καφέ με βάση το κιχώριο στην πραγματικότητα περιέχει 2-3 φορές περισσότερο ακρυλαμίδιο από πραγματικό καφέ

Πόσο ακρυλαμίδιο είναι να καταναλώνουν;
Το ομοσπονδιακό όριο για το ακρυλαμίδιο στο πόσιμο νερό είναι 0,5 μέρη ανά δισεκατομμύριο, ή περίπου 0,12 μικρογραμμάρια σε οκτώ ουγκιά ποτήρι νερό. Ωστόσο, έξι ουγκιά μερίδα τηγανητές πατάτες μπορεί να περιέχει 60 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδιο, ή περίπου πεντακόσιες φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Ομοίως, τα πατατάκια είναι εμφανώς υψηλό σε αυτή την επικίνδυνη χημική ουσία. Τόσο ψηλά, στην πραγματικότητα, ότι το 2005 η πολιτείατης Καλιφόρνια μήνυσε πραγματικότητα κατασκευαστές τσιπ πατάτας για τηναποτυχία να προειδοποιήσει Καλιφόρνια των καταναλωτών σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία του ακρυλαμιδίου στα προϊόντα τους. Ένας διακανονισμός επετεύχθητο 2008 , όταν Frito-Lay και πολλές άλλες κατασκευαστές τσιπ πατάτας συμφώνησαννα μειώσουν τα επίπεδα ακρυλαμιδίου σε μάρκες τους σε 275 μέρη ανάδισεκατομμύριο (ppb) μέχρι το 2011, η οποία είναι αρκετά χαμηλή ώστε να μην χρειάζεται μια ετικέτα προειδοποίησης του καρκίνου.
Η έκθεση του 2005 » Πώς Πατατάκια Stack Up: Τα επίπεδατων καρκινογόνων ακρυλαμιδίου στα δημοφιλή εμπορικά σήματα της Πατατάκια ,»που εκδίδεται από την Καλιφόρνια με βάση το Δίκαιο ΠεριβάλλοντοςFoundation (ELF) , γραμμένες από τους κινδύνους αυτού του δημοφιλούς σνακ. Η ανάλυσή τους διαπιστώθηκε ότι όλα τα προϊόντα τσιπ πατάτας που ελέγχθηκαν υπερέβαινε το νόμιμο όριο του ακρυλαμιδίου από τουλάχιστον 39 φορές , και όσο 910 φορές! Μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες εκείνη την εποχή περιελάμβανε:
Cape Cod Στιβαρή Russet: 910 φορές το νόμιμο όριο του ακρυλαμιδίου
Chips βραστήρας (ελαφρώς αλατισμένα): 505 φορές
Kettle Chips (μέλι dijon): 495 φορές
Προσοχή: Ψητά μάρκες μπορεί να είναι χειρότερο από ό, τι Fried!
Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποφύγετε τους κινδύνους για την υγεία των πατατάκια επιλέγοντας ψημένα ποικιλίες, οι οποίες είναι συνήθως διαφημίζονται ως «υγιεινά», το ξανασκεφτούν. Να θυμάστε ότι το ακρυλαμίδιο σχηματίζεται όχι μόνο όταν τα τρόφιμα είναι τηγανητά ή ψητά, αλλά και όταν ψηθούν . Και σύμφωνα με αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των δεδομένων για τα επίπεδα ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα , ψημένα τσιπς μπορεί να περιέχει περισσότερες από τρεις φορές το επίπεδο του ακρυλαμιδίου ως τακτική chips!
Είναι ενδιαφέρον ότι η ίδια τάση ισχύει και για άλλα τρόφιμα, πάρα πολύ, γεγονός που υποδηλώνει ότι το ψήσιμο επεξεργασμένες πατάτες σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να μαγειρέψουν. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του FDA, Ore Ida Χρυσή Fries περιείχε 107 ppb του ακρυλαμιδίου στην τακτική τηγανητά έκδοση και 1.098 όταν ψήνεται. Έτσι θυμηθείτε, ΟΛΑ τα πατατάκια περιέχουν ακρυλαμίδιο, ανεξάρτητα από το αν είναι φυσικό ή όχι? Ψητό ή τηγανητό. Ομοίως, θα επηρεάσει όλα τα επίπεδα της ινσουλίνης σας σε ένα πολύ αρνητικό τρόπο.
Το ακρυλαμίδιο δεν είναι ο μόνος κίνδυνος
Το ακρυλαμίδιο δεν είναι το μόνο επικίνδυνη γονιδιοτοξική ένωση που σχηματίζεται όταν το φαγητό θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Ένα τριετές σχέδιο της ΕΕ, γνωστή ως Heat-Generated Τοξικέςουσίες τροφίμων (HEATOX) , τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο τέλος του 2007, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περισσότερες από 800 τη θερμότητα που προκαλείται από ενώσεις, εκ των οποίων 52 είναι εν δυνάμει καρκινογόνες ουσίες . Εκτός από τους διαπίστωση ότι το ακρυλαμίδιο δεν αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία, οι HEATOX επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι είστε πολύ λιγότερο πιθανό να καταπιούν τα επικίνδυνα επίπεδα της τοξίνης, όταν τρώτε σπιτικάμαγειρεμένα φαγητά σε σχέση με τα βιομηχανικώς ή το εστιατόριο-προπαρασκευασμένες τροφές.
Επιπλέον, οι HEATOX ευρήματα δείχνουν επίσης ότι, αν και υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την έκθεση σε ακρυλαμίδιο, δεν μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, την επιτυχή εφαρμογή όλων των σήμερα γνωστών μεθόδων θα μειώσουν την πρόσληψη ακρυλαμιδίου κατά 40 τοις εκατό το πολύ -που με κάνει να αναρωτιέμαι αν οι κατασκευαστές τσιπ έχουν πραγματικά πετύχει σε αυτό το σημείο στη μείωση των επιπέδων ακρυλαμιδίου σε εντός των νόμιμων ορίων … Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση δεδομένων από ακόμα, οπότε δεν υπάρχει γνωστό αν έχουν βρεθεί εκεί σε θέση να συμμορφωθούν με τον οικισμό του 2005.
Για περισσότερες πληροφορίες σε βάθος για το ακρυλαμίδιο, Θα ήθελα να συστήσω την ανάγνωση της έκθεσης σε απευθείας σύνδεση Heat-GeneratedFood Ελαχιστοποίηση Τοξικές ουσίες, Προσδιορισμός, χαρακτηρισμός και κινδύνου . Σε γενικές γραμμές όμως, απλά να θυμάστε ότι το μαγείρεμα των τροφίμων σε υψηλές θερμοκρασίες είναι άρρωστοι συνιστάται. Μερικές από τις πιο γνωστές τοξίνες δημιουργούνται σε υψηλή θερμοκρασία μαγειρέματος περιλαμβάνουν:
Ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs): Αυτά σχηματίζονται όταν το κρέας μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες, και είναι, επίσης, συνδέεται με τον καρκίνο. Από την άποψη της HCA, το χειρότερο μέρος του κρέατος είναι η μαυρισμένο τμήμα, το οποίο είναι ο λόγος που πρέπει πάντα να αποφεύγεται η απανθράκωση το κρέας σας, και ποτέ δεν τρώνε μαυρισμένα τμήματα.
Οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH): Όταν το λίπος στάζει πάνω στην πηγή θερμότητας, προκαλώντας υπερβολική καπνό, και ο καπνός που περιβάλλει το φαγητό σας, μπορεί να μεταφέρει καρκινογόνες ΠΑΥ στο κρέας.
Τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs): Όταν η τροφή μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες (όπως και όταν είναι παστεριωμένο ή αποστειρωμένο), αυξάνει το σχηματισμό των AGEs στο φαγητό σας. Όταν τρώτε το φαγητό, μεταφέρει τα AGEs στο σώμα σας. AGEs συσσωρεύονται στο σώμα σας την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε οξειδωτικό στρες, φλεγμονή και αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και νεφρική νόσο.
Η αναζήτηση για μια «υγιεινή» Chip συνεχίζεται …
Όπως μια σύγχρονη αναζήτηση για το Άγιο Δισκοπότηρο, κατασκευαστές τσιπ κρατήσει ψάχνουν για μεθόδους για τη βελτίωση της εικόνας της τους βλάπτουν την υγεία, αλλά κερδοφόρα σνακ. Για παράδειγμα, μέχρι το τέλος του 2011, περίπου το ήμισυ των Frito-Lay σνακ brand Pepsi θα πρέπει να αναδιατυπωθεί με όλα τα φυσικά συστατικά. Ο διακόπτης είναι μέρος του μεγάλου σχεδίου της PepsiCo να αξιοποιήσει την υγιή μερίδιο αγοράς τροφίμων. Η WallStreet Journal ανέφερε πρόσφατα η εταιρεία ελπίζει να ενισχύσει την επιχείρησή διατροφή τους από 10 δισ. δολάρια σε $ 30 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020.
Η εταιρεία θα αφαιρέσει διατροφικές κινδύνους, όπως το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), αντικαθιστώντας την με φυσικά καρυκεύματα, όπως η μελάσα και την πάπρικα. Τεχνητά χρώματα θα αντικατασταθεί με χυμό τεύτλων, μοβ λάχανο και τα καρότα. Συνολικά, περίπου 60 διαφορετικά σνακ προγραμματιστεί να πάρει ένα all-φυσικό makeover.
Αυτό είναι σίγουρα ένα καλό παράδειγμα του πώς η ζήτηση των καταναλωτών μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση των κατασκευαστών τροφίμων με θετικό τρόπο.
Οι αναδιατυπωθεί τσιπ μπορεί να καταλήξει να είναι λιγότερο κακό για σας από τις αρχικές συνθέσεις. Ωστόσο, τα τσιπ θα ποτέ δεν είναι πραγματικά υγιεινό. Όλα τα φυσικά τσιπ μπορεί να είναι το μικρότερο από τα δύο κακά, αλλά, αν καταναλώνεται τακτικά, θα ωθήσει ακόμα την υγεία σας σε λάθος κατεύθυνση … Δεν υπάρχει πάρει μακριά από το γεγονός ότι οι σύγχρονες μάστιγες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία και ο διαβήτης έχουν ένα διατροφικό συστατικό, και πατατάκια, τηγανητές πατάτες θα είναι πάντα ένα χαμένο στοίχημα, αν θέλετε να αποφύγετε να γίνει μια άλλη στατιστική νόσου.

Πώς να αποφύγετε θερμότητα που προκαλείται από τοξίνες στη διατροφή σας
Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να καταναλώνουν τρόφιμα που είναι ωμά ή ελάχιστα επεξεργασμένα για την αποφυγή αυτών των τύπων των τοξικών υποπροϊόντων, η πιο ωμά τρόφιμα, τόσο το καλύτερο. πρόγραμμα διατροφήςμου τονίζει την ανάγκη για τουλάχιστον το ένα τρίτο των τροφίμων σας για να καταναλωθούν ωμά. Προσωπικά, καταναλώνουν περίπου το 80 τοις εκατό των τροφίμων μου πρώτων, και θεωρώ ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που βοηθούν να κρατήσουν μου υγιείς.
Μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να περάσουμε σε μια λιγότερο επεξεργασμένα δίαιτα, αλλά ρίχνουν τις πιο προφανείς ένοχοι θα ήταν μια καλή αρχή.
Αυτές θα περιλαμβάνουν:
Τηγανιτές πατάτες και τα πατατάκια
Όλα τα αναψυκτικά (τακτικού και τη διατροφή, όπως τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να είναι πιο προβληματική από φρουκτόζη)
Λουκουμάδες
Υγιεινή Διατροφή Made Easy
Εκτός από τη δημιουργία δυνητικά τοξικά υποπροϊόντα, το μαγείρεμα και την επεξεργασία μειώνει επίσης το φαγητό των πολύτιμων ιχνοστοιχείων, η οποία είναι ένας άλλος λόγος για την κατανάλωση όσο ωμές τροφές όσο το δυνατόν. Αυτό περιλαμβάνει πηγές πρωτεϊνών, όπως τα αυγά. Rawολόκληρα αυγά από βιολογικές, pastured κοτόπουλα είναι μια απίστευτη πηγή υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά που πολλοί είναι ανεπαρκή μέσα νωπό γάλα είναι ένα άλλο καλό παράδειγμα των τροφίμων που είναι ευεργετική σε ακατέργαστη μορφή της, αλλά καθίσταται επιβλαβές μετά παστεριώνεται.
Με την επιλογή για τα τρόφιμα που θα ωφελήσουν την υγεία σας, όπως τα ωμά, κατά προτίμηση βιολογικά και / ή τοπικό επίπεδο-που καλλιεργούνται λαχανικά, τα βιολογικά τρέφονται με χόρτο κρέατα, υγιεινά έλαια , πρώτες γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, μπορείτε να αλλάξετε την υγεία σας προς το καλύτερο. Αυτά είναι τα τρόφιμα που είναι πραγματικά φυσικά, και αρκετά εύκολο να προετοιμαστούν μόλις πάρετε κρεμάτε από το.
Για έναν οδηγό βήμα-βήμα για να γίνει η μετάβαση σε μια πιο υγιεινή διατροφή όσο πιο απλή και ομαλή όσο το δυνατόν, απλώς ακολουθήστε τις συμβουλές στο βελτιστοποιημένο σχέδιο διατροφής μου .
Θυμηθείτε, τρώγοντας φρέσκα ολόκληρα τα τρόφιμα είναι το «μυστικό» για να πάρει υγιείς, να χάσουν βάρος και πραγματικά να απολαύσετε το φαγητό σας. Είναι ατυχές το γεγονός ότι τόσοι πολλοί έχουν την εσφαλμένη πεποίθηση ότι είναι «σχεδόν αδύνατο» να δημιουργήσει ένα γεύμα χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα. Bruce Weinstein και Mark Scarbrough αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό με κεφάλι στο βιβλίο τους Real Food Έχει Curves , το οποίο είναι ένα μεγάλο σημείο εκκίνησης για «relearn» τα βασικά για το πώς να απολαύσετε και να προετοιμάσει πραγματικά τρόφιμα.

Μόλις συνηθίσετε, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να μαστίγιο μέχρι ένα υγιεινό γεύμα από το μηδέν στο ίδιο χρονικό διάστημα που θα έχετε λάβει για να οδηγείτε κάτω από το δρόμο για να πάρει fast food. Η κύρια διαφορά θα είναι μεγαλύτερη ικανοποίηση, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, και ίσως ακόμη και οικονομικά, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα συνήθως καταλήγουν να είναι πιο ακριβά από ό, τι το μαγείρεμα από το μηδέν.

 ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΝΚ

By Dr. Mercola
To understand the nature of Pringles and other stackable chips, forget the notion that they come from actual potatoes in any recognizable way.
The Pringles Company (in an effort to avoid taxes levied against «luxury foods» like chips in the UK) once even argued that the potato content of their chips was so low that they are technically not even potato chips.
So if they’re not made of potatoes, what are they exactly?
The process begins with a slurry of rice, wheat, corn, and potato flakes that are pressed into shape.
This dough-like substance is then rolled out into an ultra-thin sheet cut into chip-cookies by a machine.
«The chips move forward on a conveyor belt until they’re pressed onto molds, which give them the curve that makes them fit into one another. 
Those molds move through boiling oil … Then they’re blown dry, sprayed with powdered flavors, and at last, flipped onto a slower-moving conveyor belt in a way that allows them to stack. 
From then on, it’s into the cans … and off towards the innocent mouths of the consumers.»
I suspect nearly everyone reading this likely enjoys the taste of potato chips. However, they are clearly one of the most toxic processed foods you can eat—whether they’re made from actual potato shavings or not.
Potato Chips are Loaded with Cancer-Causing Chemical
One of the most hazardous ingredients in potato chips is not intentionally added, but rather is a byproduct of the processing.
Acrylamide, a cancer-causing and potentially neurotoxic chemical, is created when carbohydrate-rich foods are cooked at high temperatures, whether baked, fried, roasted or toasted. Some of the worst offenders include potato chips and French fries, but many foods cooked or processed at temperatures above 212°F (100°C) may contain acrylamide. As a general rule, the chemical is formed when food is heated enough to produce a fairly dry and brown/yellow surface. Hence, it can be found in:
 • Potatoes: chips, French fries and other roasted or fried potato foods
 • Grains: bread crust, toast, crisp bread, roasted breakfast cereals and various processed snacks
 • Coffee; roasted coffee beans and ground coffee powder. Surprisingly, coffee substitutes based on chicory actually contains 2-3 times MORE acrylamide than real coffee 
How Much Acrylamide are You Consuming?
The federal limit for acrylamide in drinking water is 0.5 parts per billion, or about 0.12 micrograms in an eight-ounce glass of water. However, a six-ounce serving of French fries can contain 60 micrograms of acrylamide, or about FIVE HUNDRED times over the allowable limit.
Similarly, potato chips are notoriously high in this dangerous chemical. So high, in fact, that in 2005 the state of California actually sued potato chip makers for failing to warn California consumers about the health risks of acrylamide in their products. A settlement was reached in 2008 when Frito-Lay and several other potato chip makers agreed to reduce the acrylamide levels in their chips to 275 parts per billion (ppb) by 2011, which is low enough to avoid needing a cancer warning label.
The 2005 report «How Potato Chips Stack Up: Levels of Cancer-Causing Acrylamide in Popular Brands of Potato Chips,» issued by the California-basedEnvironmental Law Foundation (ELF), spelled out the dangers of this popular snack. Their analysis found that all potato chip products tested exceeded the legal limit of acrylamide by a minimum of 39 times, and as much as 910 times! Some of the worst offenders at that time included:
 • Cape Cod Robust Russet: 910 times the legal limit of acrylamide
 • Kettle Chips (lightly salted): 505 times
 • Kettle Chips (honey dijon): 495 times
Beware: Baked Chips May Be WORSE than Fried!
If you think you can avoid the health risks of potato chips by choosing baked varieties, which are typically advertised as being «healthier,» think again. Remember that acrylamide is formed not only when foods are fried or broiled, but also when they are baked. And according to U.S. Food and Drug Administration (FDA) data on acrylamide levels in foods, baked chips may contain more than three times the level of acrylamide as regular chips!
Interestingly, the same trend holds true for other foods, too, which suggests that baking processed potatoes at high temperature may be one of the worst ways to cook them. For instance, according to the FDA’s data, Ore Ida Golden Fries contained 107 ppb of acrylamide in the regular fried version and 1,098 when baked. So remember, ALL potato chips contain acrylamide, regardless of whether they are natural or not; baked or fried. Likewise, they will ALL influence your insulin levels in a very negative way.
Acrylamide is Not the Only Danger
Acrylamide is not the only dangerous genotoxic compound formed when food is heated to high temperatures. 
A three-year long EU project, known as Heat-Generated Food Toxicants (HEATOX)whose findings were published at the end of 2007, found there are more than 800 heat-induced compounds, of which 52 are potential carcinogens. In addition to their finding that acrylamide does pose a public health threat, the HEATOX scientists also discovered that you’re far less likely to ingest dangerous levels of the toxin when you eat home-cooked foods compared to industrially or restaurant-prepared foods.
Additionally, the HEATOX findings also suggest that although there are ways to decrease exposure to acrylamide, it cannot be eliminated completely.
According to their calculations, successful application of all presently known methods would reduce the acrylamide intake by 40 percent at the most—which makes me wonder whether chip manufacturers have really succeeded at this point in reducing acrylamide levels to within legal limits… There’s no updated data as of yet, so there’s no telling whether they’ve been able to comply with the 2005 settlement.
For more in-depth information about acrylamide, I recommend reading the online report Heat-generated Food Toxicants, Identification, Characterization and Risk Minimization.  In general however, just remember that cooking food at high temperatures is ill advised. A few of the most well-known toxins created in high-temperature cooking include:
 • Heterocyclic Amines (HCAs): These form when meat is cooked at high temperatures, and they’re also linked to cancer. In terms of HCA, the worst part of the meat is the blackened section, which is why you should always avoid charring your meat, and never eat blackened sections.
 • Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs): When fat drips onto the heat source, causing excess smoke, and the smoke surrounds your food, it can transfer cancer-causing PAHs to the meat.
 • Advanced Glycation End Products (AGEs): When food is cooked at high temperatures (including when it is pasteurized or sterilized), it increases the formation of AGEs in your food. When you eat the food, it transfers the AGEs into your body. AGEs build up in your body over time leading to oxidative stress, inflammation and an increased risk of heart disease, diabetes and kidney disease.
The Search for a «Healthful» Chip Continues…
Like a modern-day search for the Holy Grail, chip manufacturers keep searching for methods to improve the image of their health-harming but profitable snacks. For example, by the end of 2011, about half of Pepsi’s Frito-Lay brand snacks will be reformulated with all-natural ingredients. The switch is part of PepsiCo’s master plan to tap into the healthy foods market share. The Wall Street Journal recently reported the company hopes to boost their nutrition business from $10 billion to $30 billion by 2020.
The company will remove dietary hazards like monosodium glutamate (MSG), replacing it with natural seasonings, such as molasses and paprika. Artificial colors will be replaced with beet juice, purple cabbage and carrots. All in all, about different 60 snacks are scheduled to get an all-natural makeover.
This is certainly a good example of how consumer demand can alter the direction of food manufacturers in a positive way.
The reformulated chips may end up being less bad for you than the original formulations. However, chips will never be truly healthful. All-natural chips may be the lesser of two evils, but if consumed regularly, they will still push your health in the wrong direction… There’s no getting away from the fact that modern plagues such as cancer, heart disease, obesity, and diabetes have a dietary component, and potato chips and French fries will always be a losing bet if you want to avoid becoming another disease statistic.
How to Avoid Heat-Induced Toxins in Your Diet
Ideally, you should consume foods that are raw or minimally processed to avoid these types of toxic byproducts—the more raw food, the better. My nutrition plan emphasizes the need for at least one-third of your foods to be consumed raw. Personally, I consume about 80 percent of my food raw, and I find it is one of the most important factors that help keep me healthy.
It may take you awhile to switch over to a less processed diet, but throwing out the most obvious culprits would be a great start.
These would include:
 • French fries and potato chips
 • All sodas (both regular and diet, as artificial sweeteners may be more problematic than fructose)
 • Doughnuts
Healthy Eating Made Easy
Aside from creating potentially toxic byproducts, cooking and processing also depletes the food of valuable micronutrients, which is another reason for eating as much raw food as possible. This includes protein sources such as eggs. Raw whole eggs from organic, pastured chickens are an incredible source of high-quality nutrients that many are deficient in. Raw milk is another good example of a food that is beneficial in its raw state but becomes harmful after it is pasteurized.
By opting for foods that will benefit your health, such as raw, preferably organic and/or locally-grown vegetables, organic grass-fed meats, healthy oils, raw dairy, nuts and seeds, you can change your health for the better. These are the foods that are truly natural, and quite easy to prepare once you get the hang of it.
For a step-by-step guide to make the transition to a healthier diet as simple and smooth as possible, simply follow the advice in my optimized nutrition plan.
Remember, eating fresh whole foods is the «secret» to getting healthier, losing weight and really enjoying your food. It’s unfortunate that so many are under the mistaken belief that it’s «next to impossible» to create a meal without processed foods. Bruce Weinstein and Mark Scarbrough tackle this issue head-on in their book Real Food Has Curves, which is a great starting point to «relearn» the basics of how to enjoy and prepare real food.

Once you get used to it, you’ll find you can whip up a healthful meal from scratch in the same amount of time it would have taken you to drive down the street to pick up fast food. The main difference will be greater satisfaction, both physically and mentally, and perhaps even financially, as processed foods typically end up being more expensive than cooking from scratch.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/07/the-shocking-true-story-of-how-pringles-are-made.aspx
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: